2e2236547cd188393fd6c02991260fff015edc0e

WIJN & SPIJS proeverijen in Eetcafé Uw Chef

Iedere 3e dinsdag van de maand organiseert Eetcafé Uw Chef een Wijn & Spijs Proeverij. Maak kennis met de verrassende gerechten in het Eetcafé. “Dat hadden we echt niet verwacht” is een veel gehoorde uitspraak van gasten die deelnamen aan de proeverijen.

Tijdens de proeverij kan je genieten van een 5 gangen diner met gerechten naar een thema met passende wijnen. Een avond voor wijnliefhebbers die van lekker eten houden! Uniek aan deze avond is dat we de keuken centraal zetten en de wijnen volledig aanpassen. Ga aan de hand van gastvrouw-sommelier Loes Duijnstee mee op reis langs de mooiste wijnstreken en eet de favoriete wijn/spijs-combinaties van Uw Chef. In samenwerking met het gerenommeerde wijnhuis Oud Reuchlin & Boelen vertelt zij iedere editie over de zinderende wisselwerking tussen wijn & spijs.

De juiste wijn-spijs combinatie is een thema wat je als liefhebber van lekker eten en drinken beslist zal boeien. Door het eten centraal te zetten wordt de diversiteit tussen de verschillende wijnen groter.

De kosten varieren per thema, va. € 24,95 incl. wijnen.
Wel op tijd inschrijven, er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar en vol is vol.

LET OP: GEBOEKTE TICKETS ZIJN UITSLUITEND GELDIG OP DE GEBOEKTE DATUM! BIJ AFWEZIGHEID VERVALT HET TICKET!
Tickets zijn wel overdraagbaar!

Aanvang om 19:00 uur en het duurt tot ongeveer 22:30 / 23:00 uur.
Na afloop is er nog voldoende gelegenheid om na te borrelen op eigen kosten.

WIJN & SPIJS AVONDEN 2020

.
21 Januari Surprisediner € 24,95 pp.
Laat je verrassen door de keuken van Uw Chef met een onverwacht winterdiner. Winterkost met een twist en uit verschillende internationale keukens.
.
18 Februari Varkensvlees € 24,95 pp.
Een malse varkenshaas, een sappige karbonade of een kruidige speklap? Of je nu houdt van een Hollandse pot of internationale gerechten, varkensvlees is bij uitstek geschikt voor een fenomenaal diner!
.
17 maart Kip € 24,95 pp.
Kip is het meest gegeten gevogelte en kent ontelbare streekgerechten. vol-au-vent, Gentse waterzooi, Franse coq-au-vin enzovoort. Terwijl een eenvoudig gegrilde kip bij veel fijnproevers de voorkeur heeft.
.
21 April Asperges € 27,95 pp.
Het is lente, de aspergetijd is aangebroken. Witte asperges , het witte goud en de Koningin der Groente en worden vaak aangeduid als nationale trots. Zij horen bij ons culinair erfgoed en mogen niet ontbreken op de agenda van een wijnproeverij.
.
19 Mei Rundvlees € 27,95 pp.
Mals, sappig en prachtig rood: rundvlees op z’n best. Een dungesneden stukje entrecote van de lende of een stevig stuk ribeye: we zijn er dol op. Een belevenis met passende wijnen die aansluiten bij de gerechten en bereidingswijzen van het zalige rundvlees.
.
16 Juni Zeejuwelen € 29,95 pp.
Een prachtige fruit de mer, zalige oesters of een gevulde kreeft is de gelegenheid voor een restaurant om zich te onderscheiden. Een van de weinige schranspartijen waar je je achteraf (bijna) schuldig over hoeft te voelen. Weinig calorieën en nog heel gezond ook.

WIJN & SPIJS AVONDEN 2020

.
21 Juli Mediterrane € 24,95 pp.
De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied. Spanje, Italië, Griekenland en Turkije laten zich van hun beste keukenkant zien.
.
18 Augustus Verre Oosten € 24,95 pp.
Gerechten uit het verre oosten zijn buitengewoon veelzijdig. Proef de lekkerste gerechten uit Azië: en maak een culinaire wereldreis door het Verre Oosten. Pittig, zoet, zuur en zout wisselen elkaar af.
.
15 September Oktoberfest € 24,95 pp.
Bier, worst en feest zijn de kenmerken van dit steeds populairder wordende Zuid Duitse festijn. Voor deze avond is er een "biersommelier" uitgenodigd die je laat kennis maken met verrassende biertjes.
.
20 Oktober Spareribs € 27,95 pp.
"De lekkerste spareribs eet je in Tricht". De befaamde ribben van Uw Chef, specialiteit van het huis, worden gemarineerd volgens de slow cooking methode en zijn beoordeeld als "formidabel". Die mag je gewoon niet missen in deze samenstelling.
.
17 November Wildavond € 29,95 pp.
Voortreffelijke wildgerechten proeven in november. Een ambitieus 5 gangen menu met zalige wildgerechten met wild uit de regio. Mooie en passende wijnen en een geweldig gezelschap maken deze proeverij tot zeer populair. Wel op tijd tickets bestellen want vol is vol.
.
15 December Kerstdiner € 27,95 pp.
Het kerstdiner is een gelegenheid waar het team van Uw Chef en de sommelier eens flink uitpakken. Heb je familieverplichtingen op de beide kerstdagen dan is dit de gelegenheid om met culinaire vrienden te genieten van een meergangen diner.

Tickets "Wijn & Spijs Proeverijen" bestellen

Bestel