03cb67265758f4d20e85fb3e04ac1f865948c72e

WIJN & SPIJS proeverijen in Eetcafé Uw Chef

Iedere 3e dinsdag van de maand organiseert Eetcafé Uw Chef een Wijn & Spijs Proeverij. Maak kennis met de verrassende gerechten in het Eetcafé. “Dat hadden we echt niet verwacht” is een veel gehoorde uitspraak van gasten die deelnamen aan de proeverijen.

Tijdens de proeverij kan je genieten van een meer gangen diner met gerechten naar een thema met passende wijnen. Een avond voor wijnliefhebbers die van lekker eten houden! Uniek aan deze avond is dat we de keuken centraal zetten en de wijnen volledig aanpassen. Ga aan de hand van gastvrouw-sommelier Loes Duijnstee mee op reis langs de mooiste wijnstreken en eet de favoriete wijn/spijs-combinaties van Uw Chef. In samenwerking met het gerenommeerde wijnhuis Oud Reuchlin & Boelen verteld zij iedere editie over de zinderende wisselwerking tussen wijn & spijs.

De juiste wijn-spijs combinatie is een thema wat je als liefhebber van lekker eten en drinken beslist zal boeien. Door het eten centraal te zetten wordt de diversiteit tussen de verschillende wijnen groter.

Voor de kosten hoeft je het niet te laten, All incl. gerechten en wijnen, slechts € 24,95.
Wel op tijd inschrijven, er zijn slechts beperkt plaatsen beschikbaar en vol is vol.

LET OP: GEBOEKTE TICKETS ZIJN UITSLUITEND GELDIG OP DE GEBOEKTE DATUM! BIJ AFWEZIGHEID VERVALT HET TICKET!

Aanvang om 19:00 uur en het duurt tot ongeveer 22:30 / 23:00 uur.
Na afloop is er nog voldoende gelegenheid om na te borrelen op eigen kosten.

WIJN & SPIJS AVONDEN 2019

.
21 Mei Rundvlees UITVERKOCHT
Mals, sappig en prachtig rood: rundvlees op z’n best. Een dungesneden stukje entrecote van de lende of een stevig stuk ribeye: we zijn er dol op. En er gaat toch eigenlijk niets boven een zelfgemaakte steak tartaar.
.
18 Juni Zeevruchten
Een prachtige fruit de mer is de gelegenheid voor een restaurant om zich te onderscheiden. Een koud glas pinot blanc. Gezouten boter en pain de seigle. Er daar komt de ober, met een gigantisch plateau de fruits de mer. Een van de weinige schranspartijen waar je je achteraf (bijna) schuldig over hoeft te voelen. Weinig calorieën en nog heel gezond ook. Er bestáát een Dieetgod.
.
16 Juli Pasta
Denk je aan de Italiaanse keuken, dan denk je lasagna, pasta carbonara, pasta pesto en spaghetti bolognese. Maar er zijn véél meer pasta’s die je elke dag kan (en wil) eten. Hasta la pasta baby!
.
20 Augustus Saté
Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies. Naast de gebruikte soort vlees worden verschillende soorten saté onderscheiden.
Saté babi (varken), saté ajam (kip), saté udang (garnaal).

WIJN & SPIJS AVONDEN 2019

.
17 September Tapas
Een tapa is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een alcoholhoudend drankje wordt genuttigd. Hoewel de tapa oorspronkelijk een tussendoortje was, worden ze in Spanje ook wel geconsumeerd als maaltijd.
.
15 Oktober Mosselen
Het zwarte goud uit Zeeland, de onbetwiste wereldkampioen. Zeeuwse mosselen zijn smeuïg en smaken nootachtig en boterig, met lichte zoete tonen die tegen het zilte aan schurken. Iedereen is natuurlijk bekend met de Hollandse mosselpan, maar probeer voor de verandering eens mosselen bereid op bijvoorbeeld Italiaanse wijze.
.
19 November Wild
Proef de herfst! Wild eten in het najaar, wanneer de bladeren van de bomen vallen, de dagen korter worden en binnen de open haard aan gaat, wrijft menig wildliefhebber zich weer in de handen. Doe je je smaakpapillen een groot plezier. Het wildseizoen is geopend! En waar kun je dat beter ervaren dan in de streek die op dat gebied een rijke traditie kent?
.
17 December Kerstdiner
Het kerstdiner is een gelegenheid waar het team van Uw Chef en de sommelier eens flink uitpakken. Heb je familieverplichtingen op de beide kerstdagen dan is dit de gelegenheid om met culinaire vrienden te genieten van een meergangen diner.

Tickets "Wijn & Spijs Proeverijen" bestellen

Bestel