10 maart 2021

5 tips voor coronaproof lunchen

Lunch op de werkplek

Plan de lunchtijd

Wandelen tijdens de lunch

Warmhoudkasten met individuele verpakkingen

Vragen over coronaproof lunchen!

Inmiddels wordt er steeds meer op kantoor gewerkt en komen de sociale- en collegiale processen weer op gang. We merken dat door het toenemende aantal vragen over coronaproof lunchen op de werkvloer en het aanbieden van warme overwerkmaaltijden. Eindelijk weer samen met collega’s overleggen met een lekker broodje of kopje soep. Maar met het oog op de volksgezondheid en de regels van het RIVM blijken er veel vragen te zijn over coronaproof en veilig lunchen op kantoor. Even geen grote schalen met broodjes of samen een literpak melk delen.

1. Maak een schema
Zit je op kantoor met je collega’s in 1 ruimte? Dan is het verstandig om met je vaste collega’s samen te eten vanaf je eigen werkplek. Zo voorkom je dat je met meerdere mensen op kantoor in contact komt. Is er een centrale lunchruimte, maak dan een schema met daarin voor elk team een eigen lunchtijd. Hierdoor weet elk team op welke tijd er gegeten wordt.

2. Lunch elke dag met de zelfde collega's
Wil je met andere collega’s lunchen dan uit je eigen team? Doe dat dan elke dag met diezelfde collega’s en op 1,5 meter afstand of plaats spatschermen. Lunch, indien mogelijk zoveel mogelijk in verschillende ruimtes en in kleinere groepen. Samen lunchen met collega’s uit andere teams is ook goed te beheersen met een schema. Ontsmet de ruimte na gebruik en hanteer de hygiëne maatregelen.

3. Ga wandelen
Ook wandelen met 1 of 2 collega’s is een manier om met andere mensen te spreken en te bewegen. In de buitenlucht bestaat er minder kans op besmettingen omdat je gemakkelijker afstand kan bewaren. Een stevige wandeling en de buitenlucht werkt verfrissend. Zorg voor een klein draagtasje voor je lunch en het verzamelen van het afval.

4. De toekomst; het nieuwe lunchen
Veel bedrijven hebben hun bedrijfskantine (tijdelijk) op pauze gezet. Verwacht wordt dat het thuiswerken zal leiden tot definitief sluiten van bedrijfsrestaurants met een lijnbuffet. Thuis wordt gewerkt maar op kantoor ontmoeten mensen elkaar. De nieuwe lunch is het uitgelezen moment om in gesprek te gaan met collega’s. De (vergader) lunch mag uitgebreider zijn dan voorheen. Een simpel broodje kaas eten mensen thuis ook. Als er voor lunch wordt gezorgd op kantoor, dan mag dat best iets uitgebreider.

5. Individueel verpakt
Zorg voor separaat verpakte lunches en maaltijden. Iedere collega zijn eigen lunch in een box of tasje met daarin zijn persoonlijke bestelling is een veilige oplossing. Lunch- en vergaderbroodjes moeten separaat en doorzichtig verpakt zijn en de melk of de karnemelk in kleine bekers. Het delen van literpakken is voorlopig nog geen goed idee. Overwerk- en inframaaltijden bestellen in gesealde maaltijdbakken is een veilige oplossing! Bedrijfscateraars beschikken over actieve warmhoudkasten zodat schematisch warm eten geen probleem is.

Coronaproof eten bestellen?
Op de bestelpagina van Uw Chef Bedrijfscatering staan verschillende lunches en vergaderpakketten.
Het bestellen van warme (overwerk)-maaltijden, infracatering of coronaproof buffetten? Stuur een mail naar bestellen@uwchef.nl of bel met 0345 572 111 en vraag naar Joop.


23 februari 2021

De bedrijfsborrel

De vrijdagmiddagborrel

Maaltijdsnacks

Goed voor de werksfeer én de bedrijfsresultaten!

Juist nu veel mensen thuis werken zijn in informele bijeenkomsten zoals borrels een voorwaarde voor de sociale cohesie van een team. Tijdens het (thuis)werken 'slijt' een team. Tijdens ontspanning is er ruimte voor herstel, om elkaar te vinden, te netwerken, te verbinden of gewoon even bijpraten met collega's na een pittige werkweek.

Vrijmobo
De vrijdagmiddagborrel is een reden voor veel mensen om toch naar kantoor te komen om collega's te treffen'. Erg veel werknemers hecht waarde aan informele bijeenkomsten als een bedrijfsborrel. Zeker in de tegenwoordige tijd waarin het thuiswerken een groot deel van de dagelijkse werksfeer bepaald. Voor een groot deel van de medewerkers is een bedrijfsborrel een goede gelegenheid voor informeel contact met de collega’s en de leidinggevende of zelf de werkgever.

Snacks
Wat betreft snacks valt er op veel bedrijfsborrels diversiteit waar te nemen: warme snacks, zoals bitterballen, zijn veruit het meest populair op de borrel (78 procent). Ook over de rest van het rijtje zal geen niemand zich verbazen: op de tweede plek staan nootjes (46 procent), gevolgd door kaasblokjes (42 procent) en chips (31 procent). 12 procent van de werknemers zou graag vega(n) snacks terug willen zien.
.
Iets te vieren op het werk?
Op de bestelpagina van Uw Chef Bedrijfscatering staan verschillende bitter- en borrelgarnituren.

Zijn er andere wensen of heeft het team bijvoorbeeld trek in de lekkerste spareribs? Stuur een mail naar bestellen@uwchef.nl of bel met 0345 572 111 en vraag naar Joop.


Info in je mailbox ontvangen?

Wil je informatie over de ontwikkelingen bij Uw Chef ontvangen?
Vul dan hier je gegevens in
.
We sturen je dan regelmatig een berichtje en je verjaardagsdatum is leuk om je een cadeautje te sturen. Wij zijn namelijk gek op feestelijke aanleidingen!

.

.